Zonta District 20
EestiEestiEnglish
Jäsenille Zonta International   Yhteystiedot   Medialle

Zonta International Piiri 20 on UNWomenin, 1325 verkoston, Suomen YK –liiton, Naisjärjestöjen keskusliiton sekä VALAn jäsen. Yhteistyöjärjestöt. löydät tapahtumia, raportteja, tiedotteita kerhojen ja jäsenten käyttöön.

TIEDÄTKÖ MITÄ tarkoittaa Zonta?

Kirjaimellisesti sana on Sioux-intiaanien kieltä, ja tarkoittaa oikeudenmukaista ja luotettavaa. Zonta International sen sijaan on maailmanlaajuinen palvelujärjestö, joka on perustettu 1919 Yhdysvalloissa. Jäsenkuntaan kuuluu johtavassa asemassa toimivia henkilöitä ja itsenäisiä ammatinharjoittajia, joita yhdistää halu työskennellä naisen aseman parantamiseksi palvelu- ja kansalaistoiminnan avulla. 

TIEDÄTKÖ KUKA voi kuulua Zonta-järjestöön?

Kuka tahansa aktiivinen ja sosiaalinen nainen...tai jopa mies. Järjestön jäseneksi voidaan kutsua, mutta myös oma-aloitteisesti voi hakeutua mukaan. Toisin kuin usein luullaan, edellytyksenä ei ole se, että jokaisella jäsenellä on eri ammatti, vaan myös kollegan voi pyytää mukaan. Zonta -kerhoja on 66 maassa, Suomessa 59 kerhoa, niissä yhteensä 1740 jäsentä. Suomeen ollaan perustamassa perinteisten kerhojen rinnalle ensimmäistä e-Clubia: Zonta e-Club Finland!

TIEDÄTKÖ MILLAISTA toiminta Zonta-järjestössä on?

Toiminta on palvelutoimintaa sekä kotimaassa että kansainvälisesti, symbolina on keltainen ruusu. Naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisy, ikääntyvien naisten sosiaalinen tuki, maahanmuuttajanaisten lukutaidon edistäminen ovat esimerkkejä toiminastamme.

TIEDÄTKÖ MITÄ?

Myös sinä voit liittyä mukaan! Tule kuulemaan zontatoiminnasta lisää maanantaina toukokuun 5. päivänä 2014 klo 18 hyvän seuran, kuohuviinin ja pienen syötävän kera. Paikkana Allianssi-talo (Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki www.alli.fi sivuilta löytyvät selkeät reittiohjeet)

Tämän kutsun antaja:

ZONTA-TOIMINTA PÄÄKAUPUNKISEUDULLA (AREA 1)

Maailmanlaajuinen Zonta International on jaettu piireihin. Suomi ja Viro muodostavat Piirin 20. Piiri 20 on jaettu kuuteen maantieteelliseen alueeseen (area).

Area 1:n Zonta kerhot ja niiden yhteystiedot:
Espoo-Kauniainen espoo-kauniainen@zonta20.org
Helsinki I  helsinki1@zonta20.org
Helsinki II  helsinki2@zonta20.org
Helsinki III  helsinki3@zonta20.org
Helsinki IV  helsinki4@zonta20.org
Tapiola  tapiola@zonta20.org
Vantaa I  vantaa1@zonta20.org
Vantaa II  vantaa2@zonta20.org

Minustako Zonta? –ilta

Aika:                                   5.5.2014 klo 18.00 – noin 20.30
Paikka:                                Allianssi-talo (Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki www.alli.fi )
Kenelle:                               Potentiaalisille uusille jäsenille
 

Tuoreille kerhojen jäsenille
Puheenjohtajille ja 2-3 konkarijäsenelle jokaisesta Area 1:n kerhosta
Illan aikana nautitaan kuohuviiniä ja pientä iltapalaa

Ohjelma:
Tervetuloa ja virittäytyminen aiheeseen Agneta Ekstrand, Area Director (AD)

Mitä on olla zonta ja näkymiä seuraavalle kaudelle Salla Tuominen, LtGovernor

Mitä zontat konkreettisesti tekevät?
Esimerkkinä kaksi pääkaupunkiseudun kerhojen järjestämää tapahtumaa
Tammikahvitilaisuus, Helsinki II
Hyvinvointitapahtuma, Espoo-Kauniainen

Kansainväliset avustuskohteet ja varainkeruu Kirsi Nickels, Foundation Ambassador

Advocacy -toiminta Tuija Kirveskari-Tähtinen, Advocacy toimikunnan pj.

Loppukeskustelu

Tervetuloa!
Oma Kapua Ruanda- ryhmän naiset Vantaa piirikokouksessa 5.-6.4.2014
www.kapua.fi/oma/ruanda/  seuraa tästä miten keräys edistyy!

Oma Kapua Ruanda- ryhmän naiset ovat aktiivisia zonta-kerhojen jäseniä ja heidän ystäviään. Heidän sydäntään lähellä ovat erityisesti naiset ja tytöt, joiden elämän lähtökohdat ovat heikot.

Ryhmä sitoutuu keräämään vuoden 2014 aikana vähintään 12 000 € eli 1000 €/jäsen. Oma Kapua Ruanda-ryhmä lahjoittaa keräämänsä varat Zonta Piiri 20:n Helvi Sipilä-rahaston kautta Ruandaan Matyazon terveysasemalle. Yhteistyössä Unicefin ja maan hallituksen kanssa pyritään eliminoimaan HIV-tartunnat äidiltä lapselle vuoteen 2015 mennessä niin, että todellinen määrä olisi 2 %. Ruandan hallitus on sitoutunut ohjelman läpiviemiseen.

OmaKapua -ryhmä matkustaa omalla kustannuksellaan Ruandaan tammikuussa 2015 kahden viikon matkalle. Matkaan sisältyy tutustuminen Matyazon terveysasemaan ja  muihin avustuskohteisiin sekä vaeltaminen alueen luonnossa.

Oma Kapua Ruanda ryhmän organisoinnista vastaa Iisalmen Zonta kerho yhdessä KAPUA idean äidin Suvi Aarnion kanssa. Tutustu KAPUAAN ja ryhmän jäseniin  www.kapua.fi/oma, jossa voit tehdä henkilökohtaisen lahjoituksen.

Oma Kapua Ruanda ryhmästä KAPUA-hankkeisiin ovat aiemmin osallistuneet Kaarina Kursukangas ja Pirkko Pihlaja Iisalmesta sekä Sirkka Sainio Noormarkusta. Ensikertalaisia kapuajia ovat Minna Aronen, Kristiina Kukkonen, Sirpa Kärkkäinen, Jaana Nykänen, Pirjo Sokka-Sarvela ja Anne Vola Iisalmesta, Taina Taskinen Kiuruvedeltä sekä sisarukset Pauliina Aukee Jyväskylästä ja Marja Kenola Oulusta.

 Iisalmen kerhon Minna Canthin päivän tapahtuman 19.3. samoin kuin Vantaan piirikokouksen myyntipöydän tuotot menevät Oma KAPUA Ruandan kautta Helvi Sipilä rahastoon. 

Tulosta ohjelma tästä!


PORVOO-BORGÅ ZONTA-KLUBB 60 ÅR

Zontakerho Porvoo-Borgå juhlii 60-vuotista taivaltaan la 26.4.2014 klo 18.00 alkaen.
Juhlapaikkana on Cafe Cabriolé (2. krs) osoitteessa Piispankatu 30, Porvoo

Ilmoittautuminen maksamalla osallistumismaksu 50 euroa viimeistään 15.4.2014
tilillemme FI63 2006 1800 0657 71. 
Ilmoita viestikentässä osallistujan nimi/nimet.  
Esinelahjojen sijasta toivomme teidän kartuttavan yllä olevaa tiliämme. 
Pukukoodi: tumma puku.  
Juhlaa koskeviin tiedusteluihin vastaa Pirjo Nuotio, 
sähköposti: pirjo.nuotio@pp.inet.fi, puh. 050 544 8113. 

Vi har nöjet att inbjuda Dig till vårt 60-årsjubileum lördagen 26.4.2014 kl 18:00 
Festlokal är Cafe Cabriolé (2. vån) Biskopsgatan 30, Borgå 

Anmälan sker genom att betala deltagaravgiften på 50 euro senast 15.4.2014
på vårt konto FI63 2006 1800 0657 71. 
Skriv deltagarens/deltagarnas namn i meddelandefältet 
I stället för gåvor kan Ni göra insättning på ovan nämnda konto. 
Klädkod: mörk kostym 
På förfrågningar gällande festen svarar Pirjo Nuotio, 
epost: pirjo.nuotio@pp.inet.fi tfn: 050 544 8113. 

Kutsu Inbjudan 


Zonta-Golf 18.5.2014 Lakeside Golfissa

Tervetuloa pelaamaan vuoden 2014 Zonta-golfmestaruudesta sunnuntaina 18. toukokuuta Sastamalan Karkkuun, Sastamalantie 1901. Kentän nettisivuilla on hyvät ajo-ohjeet. Tiiausajat ovat alkaen kello 11 ja aamiaista on tarjolla kello 10 lähtien.

Tilaisuuden järjestelyvastuu on Zonta Club Vantaa II:lla. Tällä kertaa päätimme järjestää kilpailun pääkaupunkiseudun ulkopuolella, jotta myös vähän kauempana asuvat kiinnostuisivat osallistumaan.

Kilpailu tapahtuu vuonna 2005 avatulla Pirunpelto-kentällä. Kilpailumuotona pistebogey, korkein huomioitava kilpailutasoitus on 36+slope. Lisäksi erikoiskilpailut pisin drive ja lähimmäs lippua. Myös paras lyöntipelitulos palkitaan.

Osallistumismaksu on 75 €, johon sisältyy green fee ja kärryt, tulospalvelu, sauna ja pyyhkeet, aamiainen noutopöydästä, välipala kierroksen aikana ja pelin jälkeen myöhäinen lounas noutopöydästä. Golfauton vuokra on 40 € ja poletit 2 €.

Ilmoittautuminen ma 5.5. mennessä maksamalla osallistumismaksu 75 euroa Zonta Club Vantaa II:n tilille FI10 2287 1800 0635 29. Mainitse viestikentässä nimesi ja Z-kerhosi.

Lisäksi pyydämme ilmoittamaan mieluiten sähköpostilla lena.sokka@elisanet.fi tai tekstiviestillä 050 382 6719 nimesi, zonta-kerhosi, golfseurasi ja tasoituksesi. Näin saamme tiedot voidaksemme lähettää osallistujille ennen kilpailupäivää lähtöluettelon ja mahdollista muuta infoa.

Olette sydämellisesti tervetulleita Lakeside Golfiin ja Zonta-Golfiin.

Zonta Club Vantaa II:n puolesta
Lena Sokka ja Vuokko Skyttä

Tulosta ohjelma tästä!